نشانه های ریزش مو در بانوان چیست؟
در این مقاله می خوانیم:
بسیاری از خانمها هنگام استحمام و یا حین شانه کردن موهای خود تعداد زیادی موی ریخته شده میبینند و از این بابت دچار نگرانیهایی میشوند. در این مطلب نشانههای ریزش مو در بانوان را بیان میکنیم تا بدانید چه ریزش موهایی عادی و چه ریزش موهایی غیر عادی است و بایستی به دنبال چارهای برای حل آن بود.
انواع ریزش مو در بانوان
ریزش موی سر انواع مختلفی داشته و در بانوان نیز طیف وسیعی از ریزش موها ممکن است اتفاق بیفتد. انواع ریزش مو از نظر سرعت، میزان ریزش، الگوی ریزش و دائمی یا موقت بودن با همدیگر تفاوتهایی دارند. وجود این تفاوتها به دلیل شرایط بدنی منحصر به فرد هر شخص و علت زمینهای ریخته شدن موها شده است. در حال حاضر یکی از شایعترین نوع ریزش مو در زنان، ریزش موی ناشی از حساسیت به هورمون مردانه است. ریزش موهای ناشی از اختلالات هورمونی، ریزش موی ناشی از کشش و ریزش موهای بدون پیاز ناشی از شکنندگی مو و موخوره از دیگر انواع شایع در میان بانوان است.
ریزش مو در بانوان چه زمانی نگران کننده نیست؟
اکثر افراد به طور طبیعی روزانه ۵۰ تا ۱۰۰ عدد تار مو از دست میدهند، اما گاهی ممکن است ریزش مو از میزان طبیعی فراتر رود به طوری که فرد روزانه تعداد زیادی از تارهای مو را به هنگام شستشو، شانه زدن و حتی به هنگام خواب از دست میدهد.
ریزش مو در زنان اغلب تأثیر بیشتری از ریزش مو در مردان دارد چرا که برای آنها کمتر از لحاظ اجتماعی قابل قبول است. حدود یک سوم از زنان به دلایل مختلف دچار ریزش موی شدید و آلوپسی میشوند که میتواند به شدت بر سلامت عاطفی زن و کیفیت زندگی او تأثیر گذار باشد.
ریزش تعداد مشخصی از موها به صورت روزانه طبیعی است و همهی افراد آن را تجربه میکنند زیرا جزئی از چرخهی رشد طبیعی مو است. گاهی اوقات به دلیل اینکه بانوان دارای موهای بلندی هستند و موهای ریخته شده آنها به آسانی دیده شده و حجم بیشتری دارند، به نظر میرسد که ریزش موی بیشتری دارند، در حالی که چنین نیست و نشانه ریزش موی غیر طبیعی، ریخته شدن تعداد تار مویی بیش از حد معمول روزانه (بیش از ۱۰۰ عدد در روز) آن هم به صورت ادامه دار مثلاً برای دو هفته است.
نشانههای ریزش مو جدی در بانوان
برخی از نشانههای ریزش مو در بانوان بایستی جدی گرفته شوند زیرا ممکن است عارضه ریزش مو بسیار پیشرفت کند و موجب ایجاد طاسی یا کم پشتی دائمی موی خانمها گردیده و یا اینکه نشانهی بیماری خاصی باشد.
– ریزش موی شدید همراه با علائمی مانند نازک شدن موهای باقی مانده
– ریزش موی سر و رویش موهای زائد غیر طبیعی در سایر نقاط بدن و صورت
– ریزش موهایی که همراه با اختلالات قاعدگی هستند
– ریخته شدن و نازک شدن غیر طبیعی موهای سر در صورت نبود سابقه ریزش موی ارثی
– ریزش موها همراه با خارش، التهاب و عفونت پوست سر
– ریزش موهای سر، ابرو و مژهها همراه با احساس ضعف عمومی در بدن
– ریزش موهای بدون پیاز مو که نشانهی خشکی و شکنندگی شدید موها است
علت ریزش مو در زنان و روشهای درمان
علل بالقوه بسیاری برای ریزش موی زنان وجود دارد از جمله شرایط پزشکی و بیماریهای مختلف، مصرف داروهای خاص، مشکلات روحی، استرسهای جسمی یا احساسی، بارداری، یائسگی و …
خوشبختانه در سالهای اخیر روشهای بسیاری برای درمان ریزش موی سر پیدا شده است. اگر متوجه ریزش موی شدید و غیر طبیعی شدید بهتر است برای تشخیص علت و پیدا کردن روشهای درمانی مناسب به یک متخصص درمان ریزش مو مراجعه نمایید.
داروهای درمان ریزش مو برای زنان
استفاده از داروها یکی از شایعترین درمانها برای ریزش موی بانوان هستند. برخی از این داروها عبارتند از:
ماینوکسیدیل:
این دارو ابتدا به عنوان یک درمان برای فشار خون بالا معرفی شد اما افرادی که این دارو برایشان تجویز میشد بعد از مدتی متوجه شدند که موهای سرشان شروع به رشد نمودهاند. تحقیقات انجام شده در این زمینه تأیید کرد که ماینوکسیدیل اگر به طور مستقیم به پوست سر اعمال شود میتواند رشد مو را تحریک کند. به عنوان یک نتیجه از مطالعات، ابتدا تأثیر ماینوکسیدیل ۲ درصد برای درمان ریزش موی زنان تأیید شد و بعد از آن ماینوکسیدیل ۵ درصد نیز به عنوان یک راه حل قوی برای درمان ریزش مو معرفی شد.
اما نتایج استفاده از این دارو اصلاً سریع نیست و تا زمانی که حداقل دو ماه از دارو استفاده نشود نمیتوان تاثیرات مثبت آن را مشاهده نمود. مشاهده نتایج حتی ممکن است تا چهار ماه نیز طول بکشد؛ بنابراین افراد برای درمان ریزش مو با ماینوکسیدیل باید برای یک دوره ۶ تا ۱۲ ماهه برنامه ریزی نمایند.
اگر ماینوکسیدیل موجب درمان ریزش موی سر گردد برای حفظ نتایج فرد باید استفاده از آن را ادامه دهد چرا که با قطع مصرف آن موهای رشد کرده دوباره شروع به ریزش کرده و از بین خواهند رفت.
نحوه استفاده از ماینوکسیدیل:
برای استفاده از دارو بهتر است دستورات پزشک را دنبال نمایید و از مصرف دارو بدون تجویز پزشک خودداری نمایید. قبل از استفاده از ماینوکسیدیل مطمئن شوید که موها خشک هستند و آن را به موها اسپری نموده و انگشتان دست خود را به آرامی به پوست سر بزنید تا بتوانید به فولیکولهای مو برسید. سپس موهای خود را خشک کنید و دستها را شستشو دهید، اگر دارو با ناحیه پیشانی و گونه برخورد داشته است به دقت این نواحی را بشویید. برای گرفتن نتیجه بهتر معمولاً دو بار در روز باید دارو را مصرف نمود.
عوارض جانبی ماینوکسیدیل:
استفاده از ماینوکسیدیل معمولاً ایمن است اما ممکن است عوارضی مانند التهاب پوست را برای بیمار ایجاد نماید. گاهی اوقات ممکن است رنگ و بافت موهای جدید متفاوت از موهای قبلی باشد. خطر دیگری که در رابطه ما مصرف ماینوکسیدیل وجود دارد امکان رشد موهای ناخواسته در نواحی صورت و پیشانی در صورت برخورد دارو با این نواحی میباشد.
داروهای ضد آندروژن:
آندوژن ها عبارتند از تستوسترون و دیگر هورمونهای مردانه که میتوانند موجب ریزش مو شوند. برخی از زنان ممکن است از مصرف این دارو به نتایج مثبت برسند. این امر مخصوصاً برای زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک صادق است. پزشکان معمولاً اسپیرونولاکتون را با یک قرص ضد بارداری خوراکی برای زنان سنین باروری تجویز میکنند. عوارض جانبی احتمالی این دارو شامل افزایش وزن، از دست دادن میل جنسی، افسردگی و خستگی است.
قرص آهن:
کمبود آهن میتواند باعث ریزش مو در زنان شود. پزشک برای تشخیص علت ریزش مو، آهن خون بیمار را آزمایش میکند، به خصوص اگر بیمار گیاهخوار باشد و یا سابقه کم خونی و خونریزی شدید به هنگام قاعدگی داشته باشد. در چنین مواردی ممکن است استفاده از یک مکمل آهن باعث توقف ریزش موی زنان باشد. با این حال اگر سطح آهن بیمار طبیعی باشد، مصرف آهن اضافی تنها باعث عوارض جانبی مانند ناراحتی معده و یبوست میشود.
کاشت مو
کاشت مو یکی از جدیدترین روشهای درمان ریزش مو است که برای درمان آلوپسی آندروژنیک تجویز میگردد. در این روش پزشک فولیکولهای سالم را از بانک موی بیمار که بسته به شرایط بیمار میتواند از پشت سر، کنار گوشها، بدن و …انتخاب شود جدا کرده و در نواحی بدون مو میکارد.
دیدگاهتان را بنویسید