دلایل ریزش مو در زنان چیست؟
در این مقاله می خوانیم:
ریزش مو میتواند تأثیر زیادی در کاهش اعتمادبهنفس افراد بهخصوص زنان داشته باشد. البته ریزش ۱۰۰ تا ۱۵۰ تار مو در روز کاملاً طبیعی است ولی بالا رفتن این مقدار باعث کاهش حجم مو و یا طاسی موضعی خواهد شد. بنابراین بااینکه ریزش مو یکی از فازهای سیکل طبیعی هر تار مو میباشد اما ریزش گسترده و سریع موها غیرطبیعی است و فرد را دچار کمپشتی مو یا طاسی میکند. بروز اینگونه عارضهها در زنان نیز دیده میشود. ریزش مو در زنان میتواند علل مختلفی داشته باشد.
ریزش مو در خانمها چقدر شایع است؟
بسیاری از مردم ممکن است فکر کنند که ریزش مو فقط در مردان تأثیر میگذارد، بااینحال برآورد شده است که بیش از ۵۰ درصد از زنان ریزش مو را تجربه میکنند.
- نشانههای ریزش مو در خانمها
- دیدن موهای ریخته شده روی بالش، زمین، شانه و …
- مشاهده نازک و کمحجم شدن موها
- کاهش رشد مو
- و…..
دلایل و درمان ریزش مو در زنان
اکثر خانمها ممکن است ریزش مو را تجربه نمایند، برخی از افراد ترجیح میدهند که ریزش موی خود را بدون درمان رها کنند، برخی میتوانند با مدل مو، آرایش، استفاده از کلاه و روسری، ریزش موهایشان را مخفی نمایند و دیگران میتوانند یکی از درمانهای موجود را برای جلوگیری از ریزش مو و رونق رشد، انتخاب نمایند. قبل از شروع درمان ریزش مو، با پزشک خود درباره علت ریزش مو و گزینههای درمانی صحبت نمایید. در ادامه به بررسی مهمترین دلایل ریزش مو و روش درمانی هرکی از آنها پرداختهایم.
اختلالات هورمونی
اختلالات هورمونی که بنا به دلایل مختلفی از قبیل بارداری و زایمان، بیماریهایی مانند سندرم پلی کیستیک، مشکلات غده تیروئید، کمبود برخی از ویتامینها در بدن و … رخ میدهند که میتواند موجب ریزش و نازک شدن موی سر شوند.
راهحل درمانی: در اینگونه موارد اولین قدمی که جهت درمان ریزش مو در زنان میتواند برداشت، کنترل و درمان اختلالات هورمونی است. بنابراین بهتر است برای تشخیص علت ریزش مو به پزشک مراجعه کنید، در این صورت مشخص میگردد که ریزش مو تحت تأثیر هورمونها بوده یا خیر، درصورتیکه تغییرات و اختلالات هورمونی باعث ریزش مو باشد، میتواند برای درمان از داروهای تنظیم هورمونها استفاده نمود، البته با تجویز پزشک.
بروز بیماری و مصرف برخی داروها
مصرف برخی از داروها، شیمیدرمانی، پرتودرمانی ممکن است منجر به بروز ریزش مو گردد. گاهی اوقات این نوع ریزش مو در صورتیکه به فولیکولها آسیب برسد، میتواند دائمی باشد. بیماری آلوپسی آره آتا نیز باعث ریزش مو میگردد، که یک بیماری پوستی خود ایمنی است. این مورد معمولاً دائمی نیست.
راهحل درمانی: در این مورد با پزشک مشورت نمایید.
مراقبت ناکافی از موها و سبک زندگی غلط
عادتهای غلط و انجام کارهایی که موجب صدمه زدن به فولیکول مو میشود مانند رنگ کردن مو و استفاده از وسایل و مواد حالتدهندهی مو بهصورت بیرویه و غیراصولی، بستن نادرست موها که موجب کشیده شدن بیشازحد موها میشود، رژیم تغذیهای نامناسب که مواد مغذی مورد نیاز مو را تأمین نمیکند و … همگی موجب ضعیف شدن فولیکول مو و از بین رفتن استحکام آن میشود و بهاینترتیب ریزش موها با شدت بیشتری نسبت به حالت طبیعی اتفاق میافتد. در اینگونه موارد علاوه بر ریزش مو شاهد خشک و نازک شدن موهای باقیمانده نیز خواهیم بود.
راهحل درمانی: در اینگونه موارد قبل از هر چیز بهتر است عادات غلط درزمینهٔ نگهداری از موها را ترک نمایید، موارد بسیار زیادی برای مراقبت روزانه از موها وجود دارد که میتوانید از آنها کمک بگیرید در این زمینه مقاله روشهای مراقبت از مو میتواند برای شما مفید باشد.
وجود زمینه ارثی
زنان نیز مانند مردان دچار طاسی ناشی از هورمون مردانه منتهی با الگوی ریزش زنانه میشوند. هورمون تستسترون که جزء هورمونهای مردانه محسوب میشود مقادیر کم آن در بدن خانمها توسط تخمدانها بهصورت طبیعی تولید میشود. ریزش مو و بروز طاسی سر در زنان گاهی به علت بالا بودن هورمون مردانه و گاهی هم به دلیل حساسیت فولیکولهای موی سر حتی به مقدار کم و طبیعی آن ممکن است رخ دهد. در مواردی که اختلالات هورمونی خاصی در فرد مشاهده نشود علت ریزش مو را به زمینه ارثی فرد نسبت میدهند و بیماری خاصی محسوب نمیشود. این نوع ریزش مو اغلب هنگامیکه استروژن در طی یائسگی از دست میرود، بدتر میشود.
راهحل درمانی: متأسفانه هیچگونه روش برای پیشگیری از ریزش موی ارثی وجود ندارد، درصورتیکه دچار این مشکل شدهاید، حتماً با پزشک مشورت کنید، پزشک ممکن است روشهایی مانند کاشت یا ترمیم مو را پیشنهاد نماید. علاوه بر این، برخی درمانهای دارویی برای اینگونه ریزش مو وجود دارد که برای برخی از زنان میتواند مفید باشد.
ریزش مو ناشی از افزایش سن
زنانی که به تغذیه و سلامت موهایشان توجه نمیکنند، با مرور زمان و بالا رفتن سن، دچار کمپشتی مو میگردند، بهخصوص بعد از یائسگی میزان موهای ازدسترفته بیشتر خواهد شد. زنان در سنین ۲۰ و ۱۸ سالگی بهطور متوسط ۶۱۵ فولیکول مو در هر سانتیمتر مربع دارند، این تعداد زمانی که سن به ۵۰ سال برسد تا ۴۸۵ فولیکول و در ۸۰ سالگی تا ۴۳۵ فولیکول کاهش مییابد.
همچنین فولیکولها بهتدریج کوچکتر و کوچکتر میشوند و موهای کوچکتر و ظریفتری تولید مینمایند تا اینکه به طول کامل متوقف میگردند؛ در مردان این حالت باعث ایجاد طاسی میگردد اما موی زنان تمایل به کاهش تدریجی دارد و بهمرورزمان حجم مو کاهش مییابد. با ریزش مو به علت پیری در زنان، فرد ممکن است پس از شستشو و یا شانه کردن موها شاهد از دست رفتن بخش زیادی از تارهای مو باشد.
راهحل درمانی: برای ایجاد تأخیر تأثیرات پیری روی موهایتان، مهم است که موهایتان را با رژیم غذایی متعادل و شیوه زندگی سالم تقویت کنید، تقویت موها میتواند با افزایش استحکام ریشه مو، روند پیری فولیکولها را به تعویق اندازد.
آرایش و سبک مو
آرایش و بستن موها بهطوریکه ریشه موها کشیده شوند، باعث ریزش مو میگردد. این نوع ریزش مو، ریزش موی کششی یا آروپیک نام دارد. در این موارد اگر فولیکول مو آسیبدیده باشد، از دست دادن مو میتواند دائمی گردد.
راهحل درمانی: در این مورد پیشگیری بهتر از درمان است، سعی کنید از مدل موهای ساده که فولیکول مو را درگیر نمیکنند استفاده نمایید. بافتن مو بهترین سبک برای حفظ سلامت مو میباشد.
استرس شدید یا شوک ناگهانی
این نوع ریزش مو معمولاً بهصورت ناگهانی و تحت تأثیر وقایعی مانند از دست دادن وزن، جراحی، بیماری و زایمان اتفاق میافتد.
راهحل درمانی: در برخی موارد این نوع ریزش مو خودبهخود برطرف میگردد، میتوانید برای سرعت بخشیدن به روند درمان با یک متخصص مشورت نمایید. اگر ریزش مو قطع نشد حتماً لازم است برای درمان اقدام کنید.
ریزش مو ناشی از یائسگی
در طی یائسگی دو اتفاق ممکن است برای مو بیفتد، بهطوریکه فرد ممکن است شاهد رشد موهای ناخواسته و یا ضعیف و نازک شدن موها باشد. این روند ممکن است ناشی از تغییرات سطح هورمونها در طول دوره یائسگی باشد. در این دوره سطوح استروژن و پروژسترون کاهش مییابد، درنتیجه اثرات آندروژنها، که هورمونهای مردانه هستند، بیشتر میشود.
راهحل درمانی: برای درمان این مشکل به پزشک مراجعه نمایید، ارائهدهنده خدمات درمانی شما، یک معاینه کامل انجام داده و یک تاریخ دقیق برای کمک به شما درزمینهٔ تغییرات رشد مو معین میکند. ممکن است سطح آهن و یا سطح هورمون تیروئید شما تست گردد.
دیدگاهتان را بنویسید