دلایل ریزش موی صورت مردان
در این مقاله می خوانیم:
ریزش موی صورت، مشکلی غیرمنتظره، ناخواسته و غیرقابلکنترل است؛ اما دقیقاً چه چیزی باعث از بین رفتن موهای ریش و سبیل میگردد؟ آیا این مشکل یک علت پزشکی، ریزش موی طبیعی، مشکلات هورمونی، استرس و یا عادات غلط تغذیهای است؟ ریزش موی صورت مردان در اکثر موارد دلایلی مشابه دلایل ریزش موی سر دارد. ریزش مو در ناحیه صورت را نیز میتوان به دودسته ریزشهای موقتی و ریزشهای دائمی تقسیم نمود.
ریزش موی طبیعی ریش و سبیل
ریزش مو ممکن است ناشی از ریزش موی طبیعی باشد، روزانه تعدادی از موها، به دلیل چرخه طبیعی رشد ریش و سبیل، از دست میروند. طبق این چرخه، موها رشد میکنند، متوقف میشوند میریزند.
بهاینترتیب روزانه بخشی از موها میریزند اما از دست نمیروند. بهاینترتیب که موهای قدیمی به سادگی پس از مرحله آخر، دوباره رشد خود را از سر میگیرند. ریزش ۵۰ تا ۱۵۰ تار از موهای ریش و سبیل در روز طبیعی است.
دلایل ریزش موی موقتی صورت مردان
مهمترین علتهای ریزش موی موقتی عبارتند از: کمبود عناصر روی و آهن در بدن، استرسهای وارد شده به بدن در اثر رژیمهای سخت لاغری، اختلالات غدهی تیروئید، اکثر موارد بروز ریزش موی سکهای، استرسهای شدید و استفاده از برخی داروها که ریزش مو از عوارض آنها به شمار میرود.
معمولاً چنانچه موارد گفته شده در زمان مناسبی کنترل شوند، ریزش موها موقتی بوده و پس از کنترل و درمان علت ریزش، موهای صورت رشد خود را دوباره از سر میگیرند. در نظر داشته باشید که:
– رشد موی صورت توسط هورمونهای مردانه آندروژن انجام میگردد، کاهش سطح این هورمونها باعث ریزش مو در مردان میشود.
– کمبود ویتامینها و مواد معدنی حیاطی میتوانند باعث ریزش مو گردد.
– موهای سر و صورت را میتوان از طریق استرسهای مزمن از دست داد.
دلایل ریزش موی دائمی صورت مردان
بیماری لوپوس، بیماری لیکن پلان، بیماری تریکوتیلومانیا، اسکارهای محل جراحی، سوختگی پوست صورت، نواحی رادیوتراپی و عفونتهای قارچی و باکتریایی پوست نیز از مهمترین عوامل ریزش دائمی موهای صورت به شمار میروند.
اثر بیماریهای لوپوس و لیکن پلاس
این بیماریها بیماریهای خود ایمنی بوده و میتوانند فولیکولهای مو را هدف قرار داده و برای همیشه از بین ببرند. نتیجه این حملههای سیستم ایمنی بدن به فولیکولهای موی صورت، ایجاد نواحی بدون موی چند میلیمتری تا دو سانتیمتری در نقاط مختلف ریش و سبیل است.
این اتفاق زمانی رخ میدهد که عناصر سیستم ایمنی بدن به اشتباه، به فولیکولهای مو در زیر پوست حمله میکنند و موجب از بین رفتن مشخصهای از موهای کوچک و دایرهای میگردد. این بیماری نه تنها موهای صورت، بلکه موهای بدن و سر را نیز مورد حمله قرار میدهد. زمانی که بیماری کنترل و یا خاموش شود میتوان برای کاشت ریش اقدام نمود.
اثر بیماری تریکوتیلومانیا
تریکوتیلومانیا نوعی از ریزش مو است که با کشیدن موهای ریش، سر، قفسه سینه و یا سایر قسمتهای بدن ایجاد میگردد. این بیماری ویژگیهایی دارد که شبیه اختلال وسواسی-اجباری، اعتیاد و اختلالات تیک است. شدت و موقعیت کشیدن مو از فرد به فرد متفاوت است.
مردان مبتلا به این بیماری روانی احساس میکنند که باید ریش و سبیلهای خود را بکنند، کنده شدن مکرر موی صورت فولیکولهای آنها را ضعیف کرده و ممکن است باعث ریزش دائمی شود. در درمان این نوع ریزش مو پس از کنترل حالت روانی بیمار، داروهایی جهت رشد مجدد موها تجویز میشود و در صورت اثر نکردن دارو، کاشت مو پیشنهاد میشود.
نقش بیماریهای قارچی و عفونی
بیماریهای قارچی و عفونی پوست که عمقی هستند، میتوانند فولیکول مو را درگیر کرده و آن را برای همیشه از بین ببرند. آکنههای شدید نیز چنین تأثیری داشته و موجب میشوند پوست موی صورت مردان به شکل نقطه نقطه دچار طاسی شود. آبسه دندان هم چنانچه به سطح پوست سر باز کند میتواند فولیکولهای موی آن ناحیه از پوست را از بین ببرد.
اسکارهای زخم و سوختگی پوست
این دو عارضه درصورتیکه بهاندازه مشخصی عمیق باشند، فولیکولهای مو را از بین برده و باعث میشوند که در محل عارضه هیچ مویی رشد نکند. تنها راه حل درمانی برای این نوع مشکلات کاشت و پیوند مو میباشد.
بهترین درمان برای ریزش موی صورت
همانطور که مشاهده کردید بهترین راه حل برای درمان ریزش دائمی موی ریش و سبیل، کاشت موی صورت است. برای اطلاع از این روش میتوانید مقاله فواید و مزایای کاشت موی صورت را مطالعه نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید