درباره کاشت مو تکثیری چه می دانید؟
در این مقاله می خوانیم:
یکی از جدیدترین روشهای کاشت مو که امروزه دانشمندان زیادی در دنیا در حال تحقیق و انجام آزمایشهایی در مورد آن هستند، روش کاشت مو تکثیری است. این روش کاشت مو همان گونه که از نام آن مشخص است این قابلیت را ایجاد میکند که تعداد محدودی گرافت مو را تکثیر و افزایش داد. محدودیت بانک موی افراد برای تهیه گرافت های پیوندی یکی از موارد چالشی سایر روشهای کاشت مو است که خوشبختانه با این روش کاشت مو، این چالش از سر راه درمان طاسی و کم مویی برای بسیاری از افراد برداشته میشود.
تاریخچه کاشت مو تکثیر سلولی
بررسیهای انجام شده حاکی از آن است که تعداد زیادی از افراد بالای ۵۰ سال دچار ریزش مو میگردند، به همین دلیل جستجو به دنبال روشهای مطمئن برای درمان از ریزباز وجود داشته و همچنان نیز ادامه دارد. در این راستا کشف سلولهای بنیادی کمک شایانی به تحقیقات نمود.
در بررسیهای انجام شده، فعالیت ناقص سلولهای بنیادی یکی از دلایل اصلی ریزش مو شناخته شد و محققان در ادامه متوجه شدند که ریزش موی الگوی مردانه در آن دسته از مردان که از نظر ژنتیکی فعال هستند اتفاق می افتد.
در واقع طاسی الگوی مردانه یک پاسخ فیزیولوژیک است که توسط هورمونهای آندروژنی ایجاد شده است. بعد از کشف این نکات پزشکان آزمایشی را در تعدادی از کاندیدهای کاشت مو انجام دادند، در آزمایشهایی که در مناطق طاسی و دارای مو انجام شود به این نتیجه رسیدند که در مناطق طاس سلولهای تکامل یافته کمتری نسبت به مناطق دارای مو وجود دارد در صورتی که تعداد سلولهای بنیادی موجود در این نواحی با یکدیگر برابر است.
این تحقیقات همچنان ادامه دارند و امروزه نیز در برخی از مؤسسات تحقیقاتی آمریکا آزمایشانی در این زمینه انجام میگردد. در مورد مزایا و معایب این روش در مقالهای توضیح دادهایم که میتوانید به آن رجوع نمایید.
در کاشت مو تکثیری از چه تکنیکی استفاده میشود؟
این روش کاشت مو که به آن متد FCI یا (follicular cell implantation) گفته میشود، میتواند ساختارهایی سلولی را با استفاده از سلولهای بنیادی موی خود فرد در محیط آزمایشگاهی ایجاد میکند که با تزریق یا کاشته شدن در پوست سر به شکل موی کامل و بالغی درمی آیند.
مراحل اجرای تکنیک کاشت مو به روش تکثیری
در این روش ابتدا گرافت های موی بسیار ظریفی تحت جراحی با بی حسی موضعی از پوست سر بیمار جدا شده و سلولهای زایای ریشه مو که به آنها یا سلولهای بنیادی مو نیز گفته میشود، از آنها جدا شده و در محیط کشت خاصی آنها را تکثیر میکنند. مدت زمان تکثیر حدوداً سه هفته است.
به این ترتیب تعداد بسیار زیادی از ساختارهای سلولی به وجود میآید که قابلیت تبدیل به موی کامل و بالغ را دارند. در مرحلهی بعدی این ساختارهای سلولی آزمایشگاهی را به شکل یک سوسپانسیون در آورده و به درون پوست سر تزریق میکنند. پس از کاشت، این ساختارها تکامل یافته و تبدیل به مو های جدیدی میشوند و مناطق طاس سر را میپوشانند.
آیا استفاده از این روش برای عموم مردم امکان پذیر است؟
با اینکه روش کاشت مو تکثیری نتایج خوبی داشته است اما هنوز نتوانسته تائیدیه FDA را کسب کند و بنابراین در حال حاضر جزء روشهای عمومی که در اختیار همه مردم قرار داشته باشد نیست. در ایران نیز محققانی در حال کار روی این روش کاشت مو هستند و تا به امروز به صورت پایلوت یا آزمایشی نیز مواردی از این کاشت مو بر روی حیوان و حتی انسان انجام شده است و تحقیقات و آزمایشات تکمیلی همچنان ادامه دارد. ممکن است در آیندهای نزدیک این روش درمانی بر پایه سلولهای بنیادی مو برای درمان کم مویی و طاسی در دسترس عموم قرار بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید