چه ارتباطی بین استرس و ریزش مو وجود دارد؟
در این مقاله می خوانیم:
استرس عامل بروز اختلالات روانی و جسمی است. استرس شرایط و یا احساسی است که در آن، فرد بر این باور است که خواستهها و انتظاراتی که از او وجود دارد، فراتر از توان اوست و بر شرایطی که دارد کنترل ندارد. فکر کردن زیاد سبب میشود که رگهای خونی منقبض و در نتیجه خون به مغز نرسد و سبب ریزش مو شود. استرس و ریزش مو باهم در ارتباطند اما استرسهای روزمره مانند استرس امتحان و یا دیر رسیدن سر کلاس و … سبب ریزش موها نمیشوند، ولی استرسهای شدید مانند بیماری، زایمان و … باعث میشوند که موها به سه حالت دچار ریزش شوند.
انواع ریزش مو تحت تأثیر استرس و علائم آنها
همانطور که عنوان کردیم استرس را میتوان یکی از عوامل تأثیرگذار در ریزش مو دانست؛ اما این عامل اثرات مختلفی بر ریزش مو دارد که برخی از آنها موقتی و برخی دیگر دائمی هستند. در ادامه بهاختصار به شرح هریک از این حالات خواهیم پرداخت.
حالت اول ریزش مو
- علائم: ریزش مو به دلیل شوک و فشارهای عصبی
در این حالت معمولاً ریزش مو همزمان با بروز شوک و مشکلات عصبی رخ میدهد، این نوع ریزش مو موقتی است و بعد از مدتی خود به خود برطرف خواهد شد. این مشکل برای افرادی که در یک مرحله از زندگی دچار حوادثی مانند از دست دادن نزدیکان، بیماری، شنیدن اخبار ناراحتکننده شدهاند، ممکن است اتفاق بی افتد.
در این حالت رشد موها متوقف میشود، پس زمانی که موهای قدیمی میریزند، موی جدیدی جایگزین آنها نمیشود، استرس و ریزش موی سر بسیار ناخوشایند است، اما در این حالت بیمار باید خونسرد باشد و به علت ریختن موهایش دچار استرس بیشتری نشود، زیرا با افزایش استرس، این ریزش دائمی میشود، اما اگر خونسردی خود را حفظ کند و سعی در کم کردن استرس خود داشته باشد این ریزش مو طی ۶ تا ۹ ماه برطرف میشود.
حالت دوم ریزش مو
- علائم: ریزش موی سکهای
در این حالت استرس باعث میشود که سیستم ایمنی بدن (گلبولهای سفید) به فولیکولهای مو حمله کنند و باعث ریزش موی سکهای شوند. اگر این نوع ریزش شدید شود میتواند تمام سر را در برگیرد. البته در بیشتر موارد موهای ریخته شده پس از مدتی مجدداً میرویند. پزشک هم میتواند در کنترل این نوع ریزش مو و یا تسریع در رشد مجدد موها کمک کند.
حالت سوم ریزش مو
- علائم: کندن موها
حالت سوم ریزش مو ناشی از استرس تحت عنوان تریکوتیلومانیا شناخته میشود که به معنی وسواس کندن موها میباشد. فرد تحت تأثیر این بیماری برای آرام کردن استرس و ناامیدی خود تمایل شدیدی به کندن موهای ابرو، مژه و سر خود را دارند و نمیتوانند این تمایل عجیب خود را کنترل کنند.
تغذیه و ارتباطی که با استرس و ریزش مو دارد
یکی از موارد بسیار مهم برای حفظ سلامت و زیبایی موها داشتن رژیم غذایی حاوی مواد مفید برای مو میباشد، بنابراین اگر به هر دلیلی اهمیت تغذیه در نظر گرفته نشود و فرد رژیم غذایی مناسبی نداشته باشد مشکلات عدیدهای برای مو به وجود خواهد آمد که مهمترین آنها ریزش مو است.
استرس باعث میشود که میل انسان به سمت غذاهای ناسالم رود، این تغذیهی نامناسب سبب میشود که پروتئینها، ویتامینها و مواد موردنیاز مو، بهاندازه کافی به فولیکولها مو نرسد و آنها کمکم ضعیف شوند. برخی از افراد نیز وقتی دچار استرس میگردند تمایلی به خوردن غذا ندارند که بهمرور زمان باعث رسیدن آسیب به مو خواهد شد.
درمان ریزش مو ناشی از استرس
اخیراً با توجه به بیشتر شدن مشکلات اکثر افراد بارها دچار ناراحتی، نگرانی و استرس میگردند، استرسهای موقتی و گذرا طبیعی هستند و مشکل چندانی ایجاد نمیکنند اما اگر فردی دچار استرسهای شدید گردد، بهمرور شاهد عوارضی ازجمله از دست دادن موها خواهد بود.
برای درمان مشکل ریزش مو تحت تأثیر استرس و مشکلات روحی و روانی فرد باید سعی به تغییر سبک زندگی بگیرد. بهترین راه برای درمان هر نوع ریزش مو مراجعه به پزشک متخصص است، در این مورد مراجعه به روانپزشک و حل مشکلات روحی بسیار توصیه میگردد. بنابراین اگر فکر میکنید علائم ریزش موی غیری طبیعی را دارید، حتماً به متخصص مراجعه نمایید. متخصص در طی جلسات مشاوره بررسی میکند که آیا فرد دچار علائم ریزش موی عصبی هست یا نه و بعد از تشخیص علت بیماری اقدام به درمانهای لازم مینماید.
دیدگاهتان را بنویسید